Tělák: golf

Tělák: Nature golf

Sdílejte nás

Venkovní zábava pro děti i rodiče. Golf tak, jak ho hrávali naši předkové před 300 lety, kdy nebyla golfová hřiště a neexistovalo golfové vybavení, které známe dnes. Na fotce pózuje Mr. Hugo Woods.

Text a foto: Ondřej Bejbl

Pomůcky: tenisové míčky, klacek, tyč, násada od koštěte či něco jiného…

Za golfové hřiště můžete prohlásit les, louku, anebo třeba park – jak je vám libo. Každý hráč se vybaví tenisákem a „golfovou holí“ v podobě klacku nebo třeba násady od koštěte. V krajině si zvýrazněte několik jamek (odpaliště, odkud budete zahajovat hru) a cílové jamkoviště (může to být strom, jáma na louce, lavička v parku…). Jamka může být dlouhá od několika metrů po několik stovek metrů, fantazii se meze nekladou 😊

A můžete se do toho pustit! Na první jamce zahajuje hru ten hráč, který má nejoriginálnější hůl 😉 Poté se pravidelně střídáte v odpalech (vždy hraje dříve ten, kdo je nejdál od jamky). Na následující jamce zahajuje hru hráč, který dosáhl prvenství na té předchozí, a takto se to pořád střídá.

Smyslem hry je dosáhnout každé jamky na co nejmenší počet úderů (na rozdíl například od fotbalu, kde se snažíte nastřílet co nejvíc gólů). Pokud se vám golfová hůl v zápalu hry zlomí, musíte pokračovat s tím, co z ní zbylo. Pokud to dopracujete tak daleko, že se zbytkem hole už opravdu nejde hrát, můžete si 1x za celou hru obstarat novou. Vítězí hráč s nejmenším počtem úderů na celém hřišti.

Tak hezkou hru! 😊