Tělák: pekáč plný buchet

Tělák: Pekáč plný buchet

Sdílejte nás

Ne, nejste v rubrice Jídelna. Jste v naší Tělocvičně a Ondřej Bejbl pro vás má vydatnou porci cvičení – tentokrát na břišní svaly. Tak do toho!

Text a foto: Ondřej Bejbl

  • Plank (prkno) – setrvejte v pozici, ve které máte nohy na špičkách a paže opíráte o předloktí. Tělo musí být v rovině, nesmíte mít pánev propadlou dolů ani zadek moc vystrčený vzhůru. První den vydržte v planku 20 sekund. Každý další den přidávejte 5 sekund.
Plank
  • Zkracovačky – opřete si nohy na židli a natáhněte ruce směrem ke kolenům. Pomalu zvedejte od země šíji až po lopatky (dlaně budou přejíždět přes kolena) a zase ji pokládejte na zem. Začněte 6 zkracovačkami a každý den přidávejte 1 navíc.
  • Spodní břicho – vleže na zádech si dejte ruce v týl a lehce zvedněte šíji. Zároveň skrčujte nohy směrem k hrudníku a pak zpátky. Začněte 6 opakováními a každý den přidávejte 1 navíc.

Každý cvik zopakujte 2x za sebou – cvičte každý den. Mezi jednotlivými sériemi si dejte 30 s pauzu. Počet opakování, respektive čas ve výdrži se řídí čistě tím, co jste schopni zvládnout. Tak schválně – dají větší počet opakování + delší čas ve výdrži děti, anebo rodiče? 😉