Očima školáka: Ondra

Co děláme s klukama na callu?

Sdílejte nás

Taky nechápete, co ty děti s „kamarády na telefonu“ pořád řeší? Ondra pár dní před 13. narozeninami pootevřel dveře pokojíčku, odkud se celá odpoledne ozývá smích a neidentifikovatelné hlášky, a pod příslibem menšího úplatku prozradil pár zákulisních informací.

Text: Ondra Martínek Foto: Markéta Maki Pištěková

Být celé dny doma není nic moc, ale má to i své výhody. Teď tě nejspíš překvapím, ale kupodivu se bavím s kámoši mnohem víc než ve škole, protože v době, kdy chodíme normálně do školy, se bavíme jen o přestávkách, takže dohromady cca 1 hodinu. Teď jsme na Discordu (i s vyučováním) někdy i 8 hodin, protože ve škole máme méně hodin a taky nemusíme nikam jezdit (tréninky různých sportů atd.), a tak máme spousty volného času.

Asi se ptáš, co tam tak dlouho děláme a že nás to přece nemůže pořád bavit. Často hrajeme Minecraft, Rocket League (ty jenom sleduji), Brawl Stars, nebo Clash of Clans a kecáme o tom, jak jsme se posunuli, soutěžíme mezi sebou nebo se zasmějeme, když něco někdo pokazí. Ale občas se i nudím, takže leavnu hovor, protože tam hrají hry, na který nemám dostatečně výkonný počítač, a pouhé sledování není tolik zábavné (nehraju hry na PC).

Když hrajeme, tak si k tomu často přes bota pustíme nějakou songu. Většinou jsou to songy, které se nám zdají vtipné buď textem, nebo tím, jak jsou špatné (autotune nebo jen blbej/vtipnej text). Občas také jen kecáme o škole, nebo nějak tak o všem.

Když nás zavolají rodiče, jenom se muteneme, a někteří ani to ne. Aspoň je pak vtipné je slyšet, jak si zpívají na chodbě :D.

Také s kamarády děláme společně úkoly a učíme se na testy, což je moje nejméně oblíbená činnost :D, ale mám díky tomu zatím samé jedničky (předtím jsem měl dvě nebo tři dvojky), teda kromě angličtiny, kde jsem neodevzdal v termínu jeden úkol a mám kvůli tomu pětku. Takže jestli jsi učitel na jakékoli škole, tak tě prosím, ať smažeš pětky všem dětem, které odevzdaly úkol o trochu později!

Ten náš systém s klukama má jen jednu nevýhodu – když dostanu úkol ve 12:00, tak si řeknu, že ho udělám večer, jenže už v 14:00 mi ,,šerif“ říká, že už jsem to měl mít dávno hotové…

Ale pořád to mám mnohem lepší než moje sestra, která nemá s kým ze třídy dělat úkoly, a navíc jich má mnohem víc, takže na úkolech stráví třeba 4 hodiny denně + se ještě připravuje na přijímačky.

Odpoledne se sestrou chodíme ven (většinou i s rodiči, ale jdeme třeba 10 metrů před nimi) a povídáme si o škole, o tom, co jsme dělali, ale i o zajímavostech, jako třeba co je po smrti nebo jak vznikl vesmír, protože teorie, že bylo tolik niců, až to vybouchlo, je dle nás úplná blbost.

Díky našim každodenním hovorům s klukama mi čas utíká rychleji a víc si dny užívám. Na lockdown jsem si v podstatě zvyknul, takže přežívám celkem v chillu. Jen mě vždy naštve, když v půlce hry vlítne do pokoje sestra a křičí na mě: ,,Ondřeji, ty seš fakt hluchej! Máma na tebe už volala nejmíň pětkrát!“

Další Ondrovy články na webu Velká přestávka:
Tajné triky domácích šprtů
Škola je v pohodě, chybějí mi kamarádi a tréninky